The Church

The Church

En gastropub i hjärtat av Sandviken

Nu slår äntligen portarna upp till The Church i Sandviken, en satsning av smått bibliska proportioner. Ombyggd till en gastropub har den gamla baptistkyrkan blivit en plats för alla som vill njuta av närproducerad, god mat, levande musik och välsorterade barmenyer.

Vårt arbete med The Church började redan 2014 när vi först träffade initiativtagarna och blev guidade i en, för oss, helt vanlig kyrka på gågatan i Sandviken. Dom berättade livligt om deras vision för The Church och hur dom planerat att renovera byggnaden. Att bänken där borta ska bytas ut mot en bardisk men att kyrkorgeln ska stå kvar. Om vikten av bra råvaror, ett brett ölutbud och att våga fullfölja en galen dröm. Dom berättade även om deras långa erfarenhet i branschen och deras övertygelse och tro på Sandviken.

Två år senare står allt på plats och vi kan bara lyfta på hatten och önska stort lycka till.

IDÉ/UTFÖRANDE: För att lyfta den unika byggnaden har vi tagit tillvara på fönstren som i kombination med en humlekotte bildar logotypen. Färgerna är hämtade från slaggsten – en restprodukt av järnindustrin, samt fasadens ursprungliga färg (och efter renoveringen även nuvarande). Typsnitten är tänkt att ge ett gediget intryck med dels en modern linjär som för tankarna till estetiken i psalmtavlor samt ett handskrivet skript för att förstärka hantverket som ligger bakom den mat och dryck som serveras.

process

Gomorron Reklambyrå
(Konsultuppdrag)

Gävle
www.thechurch.se

Uppdrag: Att skapa en visuell identitet som signalerar gastropub och som tydligt andas byggnadens och Sandvikens historia med logotyp, val av färger, typsnitt samt riktlinjer för hemsida, menyer, visitkort, brevpapper osv.

Kategori:
Identitet

Samarbete:
Projektledare: Susanne Fridolfsson, Gomorron Reklambyrå

Originalare: Camilla Härdin, Gomorron Reklambyrå

Webbproduktion: Peder Wängmark, Pegus Solutions